دانشيار گروه سلامت دهان و دندانپزشکي اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در ارتباط با روش هاي نادرست در مراقبت از دندان ها، توضيحاتي ارائه داد.


زهرا قرباني گفت: سلامت ريشه، جوانه دندان‌هاي دائمي و فرم فک و صورت وابسته به سلامت دندان‌هاي شيري است و اين باور که دندان‌هاي شيري بي اهميت هستند و نياز به درمان ندارند از اساس غلط است.


وي، استفاده از دود سيگار براي کاهش دردهاي دنداني و گوش براي کودکان مورد انتقاد قرارداد و افزود: دود سيگار گردش خون را کم مي‌کند و همين موضوع مي‌تواند براي کودک بسيار خطرناک باشد، ضمن اين که کانون دردهاي دنداني استخوان و ريشه دندان پوسيده است و درمان‌هاي خانگي اثري بر اصل موضوع ندارد خصوصاً دود سيگار که به مراتب مضراتي به همراه دارد بنابراين تنها و مطمئن‌ترين مسير مراجعه به دندانپزشک و درمان دندان يا لثه است.

قرباني با اشاره به اينکه باور نادرستي در بين عموم مردم وجود دارد مبني بر اينکه جرم گيري به دندان‌ها آسيب وارد مي‌کند، خاطرنشان کرد: اين باوري غلط است چرا که قلم‌هاي جرمگير فقط حرکت‌هاي لرزشي دارد و به هيچ عنوان به دندان آسيب وارد نمي‌کنند.


وي ادامه داد: اين قلم‌ها با لرزشي که ايجاد مي‌کنند، جرم‌ها و رسوب‌هاي دنداني را شکسته و به سلامت دهان و دندان کمک مي‌کند، اگر با وجود پلاک‌هاي ميکروبي جرم گيري انجام نشود عمر دندان‌ها به مراتب کمتر خواهد شد و لثه‌ها هم تحليل مي‌روند.


عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با بيان اينکه پوسيدگي‌هاي دنداني در ابتدا به شکل لکه‌هاي سفيد ظاهر مي‌شود، گفت: اين موضوع در کودکان جدي تراست، در محله اول پوسيدگي‌هاي دنداني لازم نيست دندان‌ها پر شود، استفاده از مسواک مناسب، فلورايد تراپي و تغذيه سالم، روند پوسيدگي‌هاي دنداني را متوقف مي‌کند.


وي با بيان اينکه باور نادرست و متداول ديگر اين است که فقط زماني که از مواد غذايي شيرين استفاده مي‌کنيم دندان‌ها در معرض پوسيدگي قرار مي‌گيرند، ادامه داد: برخي از مواد غذايي مثل چيپس يا ماکاروني به خودي خود شيرين نيستند ولي زماني که وارد دهان مي‌شوند تبديل به قند مي‌شوند و به مراتب پوسيدگي که با اين مواد غذايي ايجاد مي‌شود از ساير مواد قندي بيشتر است.


قرباني درباره مواد غذايي که حاوي قند پنهان هستند نيز توضيحاتي داد و افزود: به محتواي تغذيه‌اي مواد غذايي که تهيه مي‌کنيد توجه کنيد، در حال حاضر مشکل بسياري از مواد غذايي قند پنهاني است که در آن وجود دارد به طور مثال دوغ حاوي قند پنهان است.


دانشيار گروه سلامت دهان و دندانپزشکي اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، به موضوع متداول و نادرست ديگري درباره سلامت دهان و دندان اشاره کرد و ادامه داد: برخي افراد بعد از مسواک زدن با مشاهده خونريزي لثه‌ها، از مسواک زدن خودداري مي‌کنند اين کار غلط است، زماني که لثه‌ها خونريزي مي‌کنند به اين معني است که در اين ناحيه پلاک‌هاي ميکروبي وجود دارد که اين ميکروب باعث التهاب و در ادامه خونريزي لثه‌ها شده است، هر چه کمتر از مسواک استفاده کنيم خونريزي لثه‌ها بيشتر مي‌شود بنابراين بهترين و مطمئن‌ترين راه صحيح مسواک زدن است.


وي تاکيد کرد: چنانچه چهار يا پنج روز به صورت صحيح عمل مسواک زدن را انجام دهيد، خونريزي لثه‌ها برطرف خواهد شد، مگر اين که فرد دچار بيماري زمينه‌اي و خوني باشد.


قرباني با بيان اينکه باور نادرست ديگر اين است که ن باردار نبايد به دندانپزشکي مراجعه کنند، اضافه کرد: مراجعه ن در دوران بارداري ضرورت دارد ضمن اينکه به دليل مشکلات گوارشي نياز به جرم گيري دندان‌ها در اين دوران به مراتب بيشتر است.


وي توصيه کرد: بهترين حالت اين است که ن قبل از بارداري از سلامت دهان و دندان مطمئن شوند ولي در غير اين صورت هم حتماً بايد به دندانپزشک مراجعه کنند چرا که عفونت‌هاي دنداني مادر به کودک هم آسيب خواهند رساند.


عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي افزود: عفونت‌هاي دنداني در ن باردار حتي مي‌تواند منجر به زايمان‌هاي زودرس شود.


قرباني با بيان اينکه بسياري از ميوه‌ها حاوي اسيد هستند، استفاده درست از ميوه‌ها را براي حفظ سلامت دهان و دندان خواستار شد و افزود: مکيدن ليموترش با دندان‌هاي جلو يکي از رايج‌ترين اشتباهات است، اين ميوه که حاوي مقادير بالايي از اسيد است، سلامت دندان‌ها را به خطر مي‌اندازد.


وي توصيه کرد: آب ميوه را قبل از مصرف رقيق کنيد يا در غير اين صورت بعد از مصرف آب ميوه‌ها حتماً دهان خود را با آب شسته و بعد از استفاده از آب ميوها و ميوه‌هاي اسيدي فوراً مسواک نزنيد چرا که ميناي دندان‌ها ضعيف شده و بعد از نيم ساعت به حالت عادي بر مي‌گردد.


مصرف خودسرانه آنتي بيوتيک ها به محض ايجاد دردهاي دنداني يکي ديگر از باورهاي نادرست و غلطي است که عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي به آن اشاره کرد و افزود: اين کار غلط است، حتي اگر دندان را عصب کشي کرده ايد و يا دندان‌هاي عقل را جراحي کرده ايد نبايد خودسرانه آنتي بيوتيک مصرف کنيد، آنتي بيوتيک در موارد خاص و زير نظر پزشک بايد استفاده شود.

رونمايي از پروژه ملي مجازي سازي برنامه درسي دندانپزشکي عمومي

مثلث سياه بين دندان ها، برموداي باکتري ها!

باورهاي نادرست در مراقبت از دندانها؛ از دود سيگار تا جرمگيري

باورهاي نادرست در مراقبت از دندانها؛ از دود سيگار تا جرمگيري

سلامت ,دنداني ,دندان ,دهان ,استفاده ,مسواک ,است که ,دهان و ,مواد غذايي ,سلامت دهان ,علوم پزشکي ,دندانپزشکي اجتماعي دانشگاه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

گدای دستانت دانلود موزیک ضد بیماری سرای حلمی دانلود بازی Farming Giant برای کامپیوتر Lady Bug X Cat noir nojoom-akhtarshenasi قايق كاغذي منادی نیکان Digi Files